SPRING Procurement

Additional Contract Provisions: USAID’s Standard Provisions for U.S. Non-Governmental Organizations (NGOs) and Appendix II to 2 CFR 200, Contract Provisions for Non-Federal Entity Contracts Under Federal Awards (Click here for full document, PDF 382KB)

Standard General Contract Terms and Conditions for USAID-Financed, International Supply of Goods (Commercial Items) (Click here for full document, PDF 318KB)

Current Requests for Proposals/Applications

 

Uganda

 

Request for Quotations (RFQ) No.: UG-17-02: Rquest for Quotations from Suppliers of Fortification Technologies for Small and Medium Scale Maize Flour Fortification in Uganda. Please click the following link for access to the full proposal (LINK, PDF, 468KB). The due date for all proposals is August 4, 2017 at 17:00 UG Time. No Late Proposals will be accepted. All questions regarding this RFQ should be submitted by July 24, 2017 at 17:00 UG Time with the subject "RFP No. UG-17-02". Any answers to the questions will be released on this procurement page. All proposals should be submitted in English, and in US Dollars (USD) and Ugandan Shillings (UGX) to gmukyala@spring-nutrition.org.

The following attachments must be included:

1. Attachment 1: Past Performance Information Table (21 KB)

2. Attachment 2: Standard General Terms and Condititions (406KB)

3. Attachment 3: RFQ Certifications (190KB)

 

UG-17-02 Q&A:

Question 1: How many dossiers should we budget for?

Asnwer 1: Please budget for 10 dossiers total.

 

Question 2: How should vendors account for premix?

Answer 2: SPRING will issue a seperate RFQ specifically for premix. If a specific premix is a condition for your dossiers, please indicate this in your response to this RFQ.

 

Question 3: Is there a specific geographical area in Uganda you are targeting with the fortification program?

Answer 3: This program will cover millers from all the four geographical regions of Uganda (Northern, Eastern, Central and Western), therefore it is not limited to a specific geographical location.

 

Question 4: What type of maize mills are we supporting like the Posho Mills (Hammer Mills), where the bran, germ and endosperm are ground up and hammered through the aperture in the hammer mill screen or do we have any de-braning and de-germination technology with a milling step?

Answer 4: The program will be targeting mainly hammer mills in Uganda.

 

Question 5: What is the hourly output, maize flour (ranges) to be fortified based on different principles of maize milling, are you able to categories them?

Answer 5: Would be used for hammer mills doing about 900kg to 1MT per hour  and go up to medium scale millers that would do produce up to 19MT/day.

 

Question 6: What is the shelf-life of the different products based on the milling principle?

Answer 6: Usually 6 months.

 

Question 7: How many units are to be quoted for the tender?

Answer 7: The quotation should include 10 units (total).

 

Question 8: Do we have possibility to dilute the fortification premix before dosing or has it be added in a concentrated form?

Answer 8: There could be but its not recommended. We prefer use without dilution.

 

Question 9:  Can we also apply batch mixing possibly with a V-Mixer as an alternative?

Answer 9: Yes , especially from very small mills, but need quotes for other forms of addition and mixing.